Dolar 32,2014
Euro 35,0986
Altın 2.465,16
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

2021 Güneş Gözlüğü Modası

2021 Güneş Gözlüğü Modası
31/10/2020 15:57
1.516
A+
A-

2021 Güneş Gözlüğü Modası

Doksanlar senelerinde gözlük modası olan minimal yapıdaki gözlükler 2020 senesinde de moda oldu. Genelde oval biçimde olan gözlük modellerinde, çerçeve yapısı ince ve minimal olarak öne çıkmaktadır. Bu ayrıntıya önem veren dünyaca ünlü güneş gözlüğü markalarından bazıları; Osse, Rayban, Vogue ve Polo gibi markalar yeni sezon trendlerinde hep minimal yapı ve ince çerçeve yapısına dikkat ediyor. Güneş gözlüğü seçerken nelere dikkat edilmesi gerekmektedir. 2021 yılı gözlük trendleri hangileri? Bunlarla ilgili tüm ayrıntılar yazımızda.

Yaz dönemlerinde kıyafetlerin en büyük tamamlayıcısı güneş gözlükleri olmaktadır. Fakat güneş gözlüğü seçerken birkaç hususa dikkat etmek gerekmektedir. Örnek verirsek eğer yüz hatlarına göre, tipinize göre güneş gözlüğü seçmek hayati derecede önemlidir. Size uygun gözlüğü seçerseniz şık ve tarz görünümünüzü sağlamışsınız demektir. Bu yazımızda hangi tip yüz şekline nasıl gözlük seçilmelidir gibi sorulara yanıt bulabileceksiniz.

Güneş Gözlüğü Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gözlük seçerken en önemli konu yüz hatlarınıza ve yüz tipinize göre güneş gözlüğü seçmektir. Kıyafet seçerken nasıl üstümüze yakışır mı diye bakıyorsak güneş gözlüğü seçerken de yüzümüze uyuyor mu diye bakmak son derece de önemlidir. Eğer yüz hatlarına uyan bir güneş gözlüğü modeli seçmediyseniz güneş gözlüğü yüzünüzde çirkin duracaktır ve yüz hatlarınız belli bile olmayacaktır. Yüz hatlarınızı ortaya çıkarmak istiyorsanız kesinlikle size uygun güneş gözlüğüne seçmeniz gerekmektedir. Yüz hatlarınızı öğrenmek istiyorsanız biyometrik fotoğraflar çektirebilirsiniz. Eğer biyometrik fotoğraflar çektirmek istiyorsanız güzel bir selfie çekerek yüz hatlarınızı öğrenebilirsiniz. Ancak yüz hatlarınızı en net belirten yöntem biyometrik fotoğraflardır. Bizim tavsiyemiz biyometrik fotoğraf ile yüz hatlarınızı öğrenip yüz hatlarınıza göre bir güneş gözlüğü seçip mutlu olabilirsiniz.

Güneş Gözlüğü İçin 4 tip yüz hattı şekli bulunmaktadır. Bunlar;

Oval Yüz:   

Bu yüz tipinde en önemli husus elmacık kemikleridir. Yüzünüzün uzunluğu genişliğinden fazladır. Bu yüz tipine her türlü güneş gözlüğü modeli yakışabilir ancak dikkat edilmesi gereken tek önemli madde güneş gözlüğünün çerçevesinin kalınlığıdır. Çerçeve kalınlığını tercihinize göre seçip size uygun güneş gözlüğünü bulabilirsiniz.

Yuvarlak Yüz:

Yuvarlak yüz tipine en uygun model geometrik modelde olan güneş gözlükleridir. Bu tip yüz modellerine sahip insanların önem vermesi gereken bir diğer önemli konu da yüzünüzün uzunluğunu olabildiğince uzun göstermeniz gerekmektedir.

Kalp Yüz:

Bu yüz tipine sahip olan insanların geniş bir alın ve dar bir çene yapısına sahip olduğunu söylememiz gerekmektedir. Seçeceğiniz güneş gözlüğü tipinin kesinlikle alt kısmının dar olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Kare Yüz:

Bu tarz yüz tipine sahip olan insanlara güneş gözlüğü önerisi kedi gözü, yarım çerçeve ve oval şekildeki gözlüklerdir.

2021 Güneş Gözlüğü Trendleri

Güneş gözlüğü modası her sene çok fazla rağbet gören bir moda çeşididir. Doksanlı yılların minimal gözlük yapısı 2021 senesinde de oldukça rağbet görmüştür. Oval yapılı minimal bir şekilde tasarlanmış güneş gözlüklerini bir çok dünya devi marka beğeniye sunmuş ve oldukça fazla rağbet görmüştür. Üzerinden 30 yıl kadar bir sürede geçse doksanlı yılların gözlük modası değerini 2021 senesinde bile bırakmamıştır. 2021 senesinde bir diğer çok fazla rağbet gören gözlük çeşitleri;

Aviator Güneş Gözlüğü

Hemen hemen her yüz şekline yakışabilen nadir gözlük çeşitlerinden birisi olan aviator güneş gözlüğü 2021 senesinde oldukça fazla rağbet gören bir gözlük çeşididir.

Kaynakçı Gözlüğü

Büyük ve gösterişli bir gözlük çeşidi olan kaynakçı gözlüğü her zamanki gibi çok fazla rağbet görmektedir. Bu gözlük maalesef herkes tarafından takılamamaktadır. Genelde sosyete gözlüğü olarak bilinmektedir.

Bu yazımız beğendiyseniz göğüslerinizi nasıl daha dik gösterebilirsiniz? yazımızıda seveceksiniz..